Citygross kommer till Värmdö Marknad

PRESSMEDDELANDE

För omedelbar publicering

 

 

Genesta tecknar långt hyresavtal med City Gross i Värmdö Marknad

 

 

Stockholm, 2016-02-15 Genesta har nyligen undertecknat ett hyresavtal med City Gross, en av Sveriges ledande dagligvarukedjor, gällande 5 500 kvadratmeter butiksyta i Värmdö Marknad. I och med detta avtal är handelsplatsens 25 000 kvadratmeter stora butiksyta fullt uthyrd.

 

 

Om Värmdö Marknad

 

Värmdö Marknad ligger på Gustavsbergsvägen 24-32 i Värmdö kommun, cirka 20 km sydost från centrala Stockholm. Värmdö Marknad byggdes 2004-2005 och är ett handelsområde för så kallade big box-aktörer. Fastigheten består av två huvudbyggnader med en total uthyrningsyta om 25 000 kvadratmeter.

 

Värmdö Marknad erbjuder en spännande blandning av butiker inom livsmedel, heminredning och hushållsprodukter, bland annat Coop Forum, MIO och Jysk. Utbudet kompletteras på ett bra sätt av de närliggande butikskedjorna Plantagen och Biltema.

 

Med City Gross som nytillkommen hyresgäst kan Värmdö Marknad nu erbjuda sina kunder två av landets ledande dagligvarukedjor, vilket ytterligare kommer att stärka attraktionskraften och öka kundflödet till den strategiskt belägna handelsplatsen. Den nya City Gross-butiken beräknas öppna under hösten 2016.

 

I området kring Värmdö Marknad kommer 1 400 nya bostäder byggas under de närmaste tre åren. Dessutom kommer kollektivtrafiken förbättras genom bl.a utbyggnaden av fler busslinjer för att bättre knyta samman Gustavsberg och Stockholm. Befolkningsutvecklingen på Värmdö är en av Sveriges snabbast växande och kommunen räknar med att 600 nya jobb kommer att skapas inom de närmaste åren.

 

RED i Stockholm har agerat rådgivare åt Genesta under uthyrningsprocessen.

 

 

Om City Gross

 

City Gross är Sveriges fjärde största – och snabbast växande – dagligvarukedja, med 39 stormarknader och webbtjänsten City Gross Matkasse. City Gross ägs och drivs av familjeägda Bergendahls Food. Den 5 500 kvadratmeter stora butiken på Värmdö Marknad blir City Gross första etablering öster om Stockholm.

 

Magnus Schön är chef för Etablering & Struktur på Bergendahls Food:

 

− Vi ser fram emot att under hösten 2016 kunna inviga vår nya City Gross-butik på Värmdö Marknad, i den mest expansiva delen av Värmdö kommun. Vi har redan sett en ökad efterfrågan på våra webbtjänster öster om Stockholm, och vi kommer nu att kunna erbjuda en betydligt större valfrihet för regionens konsumenter.

 

David C. Neil är vd för Genesta:

 

− Vi är väldigt glada att kunna välkomna Sveriges snabbast växande dagligvarukedja till Värmdö Marknad. Med City Gross som nytillskott kommer kundflödet att öka ytterligare, vilket även blir till gagn för våra övriga hyresgäster.

 

 

 

 

För mer information:

 

David C. Neil, vd

Genesta Property Nordic

08 506 497 14 (direkt)

david.neil@genesta.se

 

 

 

Om Genesta

Genesta Property Nordic är ett fond- och investmentbolag med specialisering inom kommersiella fastigheter i fyra av de nordiska länderna. Genesta investerar i fastigheter för kontor, handel och logistik, och har egna kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Luxemburg.

 

Besök gärna www.genesta.eu för mer information.